Krásný čtvrteční podvečer!
Dnes mám pro vás dva tipy na někomu možná již známé recepty, ale inspirace není nikdy dost a já si je zase tak trochu vytunila 😁😍 První recept je na mnohými oblíbený mugcake s borůvkovým překvapením. Můžu vám říci, že mě tenhle hrníčkový koláček nepřestane nikdy bavit a to proto, že si ho můžete pokaždé udělat jinak. Druhý recept je na zapečené zeleninové těstoviny s vajíčkem – jednoduché, dobré a hlavně obsahuje všechny potřebné živiny.
A na závěr ještě jeden motivační citát, který mám ráda. Souhlasíte s ním? ❤️
MUGCAKE S BORŮVKOVÝM PŘEKVAPENÍM
Potřebujeme:
30g jemných ovesných vloček
10g kokosové mouky
10g vanilkového proteinu
(případně mohou být jen vločky a to 50g)
1 vejce
3 lžíce nízkotučného mléka na rozředění
lžičku kypřícího prášku
stévii na doslazení
½ banánu
borůvky (přibližně 50g)
Postup:
Vločky, mouku, protein, vajíčko, prášek do pečiva a mléko promícháme vidličkou ve větším hrnečku a případně dosladíme stévií. Banán rozmixujeme s borůvkami (směs bude díky banánu hustší). Dvěma velkými lžícemi vytvoříme ve vločkovém základu mezeru a do ní vlijeme borůvkové pyré. Lžíce opatrně vytáhneme a hrníček vložíme do mikrovlnky na 2-3 minuty. Poté vyklopíme na talíř a borůvky zůstanou jak uvnitř mugcaku, tak vytvoří ovocnou čepici.
ZAPEČENÉ ZELENINOVÉ TĚSTOVINY
Potřebujeme (na jednu porci):
50-60g těstovin v syrovém stavu (já použila kukuřičné)
2 vejce
½ mozzarelly light
2 plátky eidamu 20%
½ menší červené cibule
stroužek česneku
chřest (asi 5 kousků)
hrst cherry rajčátek (já použila žlutá)
lžíci mražené kukuřice
lžíci rajčatového protlaku
3 listy čerstvého medvědího česneku
sůl
pepř
Postup:
Těstoviny uvaříme al dente. Na kousku másla orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a česnek (na plátky), chřest (pokrájený na menší kousky), cherry rajčátka (na drobno nasekaná) a kukuřici. Osolíme, opepříme a přihodíme nasekaný medvědí česnek a rajčatový protlak. Chvíli prohřejeme a poté smícháme s těstovinami. Na závěr přidáme kousky sýrů (mozzarelly a eidamu). Důkladně promísíme a přendáme do pekáčku. Uprostřed vytvoříme větší důlek, kam vyklepneme vajíčka a dáme zapéct do trouby při teplotě 175 stupňů přibližně na 15 minut.
Užijte si víkend!
Vaše Katchaba❤️💚
NEBOJTE SE JÍST – A HUBNOUT!
Článek najdete také na fb ve skupině Jíme a hubneme s Katchabou 🙂
Objevte svou cestu k optimální výživě s naším e-bookem!
Získejte hluboké pochopení o základech výživy, včetně bílkovin, sacharidů, tuků, vitamínů a minerálů. Naučte se správné stravování a suplementaci potravin. Inspirujte se příklady jídelníčků a doplňujte svou stravu k dosažení maximálních výsledků.
Podívejte se na
naše semináře a kurzy